Ζητούμενο η αύξηση της επισκεψιμότητας

 

               Από το  Μουσείο Αρχαίας Ήλιδας  ξεκίνησε ο Δημοτικός σύμβουλος συντονιστής τουρισμού και ευρωπαϊκών προγραμμάτων του Δήμου Ήλιδας κ. Αλέξανδρος Μανωλόπουλος, τι ςπροσπάθειές για αύξηση της επισκεψιμότηταs, από τουριστικά group. Μαζί του ο Αντιδήμαρχος Σπύρος Τζουλεκης  και ο πρόεδρος του Δημοτικού Διαμερίσματος Αρχαίας Ήλιδας Νίκος Καγιανάς, όπου αντάλλαξαν απόψεις για την καλύτερη επισκεψιμότητα  του Μουσείου και της λίμνης Καραμανλή στο Φράγμα Πηνειού.

              Όπως αναφέρθηκε στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν επαφές με μεγάλα πρακτορεία που διακινούν τουρίστες στη χώρα μας, σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστή η Αρχαία Ήλιδα και έτσι να έρθουν και στο σύγχρονο μουσείο που υπάρχει από το 2004. Παράλληλα ο κ Μανωλόπουλος, σε συνεργασία με τον κ Τζουλέκη, θα προωθήσουν τα έργα που έχουν μείνει πίσω και αφορούν στη σωστή προσβασιμότητα του χώρου, από την Εθνική Οδό Πατρών – Πύργου. Όπως είπε «η Αρχαία Ήλιδα είναι ένας θησαυρός όχι μόνο της Ήλιδας ή της Ηλείας αλλά όλου του κόσμου και εκεί θα πρέπει να πατήσουμε. Το μουσείο έχει χαμηλή επισκεψιμότητα και θα πρέπει άμεσα να αλλάξει αυτό ώστε από την ερχόμενη τουριστική περίοδο να έρχονται τουρίστες και να βλέπουν τα εκθέματα. Η νέα δημοτική αρχή Ήλιδας έχει θέσει ψηλά τον πήχη και πιστεύω πως με σωστές κινήσεις θα υπάρξει αποτέλεσμα».

 

Protinews.gr

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]