Βράβευση κατά της βίας!

 

        Τιμητική διάκριση πέτυχαν οι μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Γαστούνης που κατάφεραν με το βίντεο που δημιούργησαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους να ξεχωρίσουν ανάμεσα σε 500 σχολεία που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Βρετανικού Συμβουλίου και του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας. Οι μικροί μαθητές σε ρόλο κινηματογραφιστών κατασκεύασαν ένα βίντεο για τη διαφορετικότητα και την ενδοσχολική βία. 

        Οι μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Σέβομαι τη διαφορετικότητα γίνομαι ενεργός πολίτης» είπαν «΄Όχι» στο σχολικό εκφοβισμό και κατάφεραν να διακριθούν στις πρώτες θέσεις, τη στιγμή που είχαν να ανταγωνιστούν μαθητές Γυμνασίου, αλλά και ιδιωτικών σχολείων. Με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών Ελένης Δαββέτα και Αιμιλίας Κυριαζή οι μικροί μαθητές διαμόρφωσαν την ιδέα τους και μέσα σε ένα βίντεο τριών περίπου λεπτών πέρασαν τα δικά τους μηνύματα που άγγιξαν τους κριτές οι οποίοι και ξεχώρισαν τη δημιουργία του Σχολείου της Γαστούνης. 

        Τη Δευτέρα μαθητές και εκπαιδευτικοί ταξιδεύουν για το Μουσείο Μπενάκη στην Αθήνα όπου στις 11:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων για τα σχολεία που διακρίθηκαν.

 

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]