Βοηθά να έχουμε καλή υγεία το Κάμπινγκ

 

του Νίκου Βέρρα

 

         Μπορεί η οικονομική κρίση να μην αφήνει πια πολλά περιθώρια στους Έλληνες να κάνουν τις διακοπές τους όπως άλλοτε σε ακριβά ξενοδοχεία ή και σε μέσης τάξης ξενοδοχειακές μονάδες αλλά από ότι φαίνεται σε έρευνα το κάμπινγκ κάνει καλό στην υγεία μας.

 

         Για την ακρίβεια, μια εβδομάδα  να μείνει κάποιος σε σκηνή στην φύση, μπορεί να ρυθμίσει σωστότερα το βιολογικό μας ρολόι και να ισορροπήσει τον οργανισμό. Αυτό που δυσκολεύει τον οργανισμό μας να λειτουργήσει σωστά είναι από ότι φαίνεται η έλλειψη του φυσικού φως του Ήλιου. Είμαστε σε καθημερινή βάση κλεισμένοι μέσα σε γραφεία πολυκατοικιών με το τεχνητό φως να αντικαθιστά αυτό το ευεργετικό του Ήλιου και έτσι ο ανθρώπινος οργανισμός μας γίνεται πιο ευάλωτος.

 

         Φυσικά δεν κάνει καλό μόνο το φως της ημέρας αλλά και της νύχτας. Είναι η φυσική ισορροπία που στην εποχή μας έχει γίνει τεχνητή. Για να καταγράψουν τα στοιχεία και να δουν όντως πως αντιδρά ο οργανισμός σε φυσικές συνθήκες ζωής οι επιστήμονες που έκαναν αυτήν την έρευνα έστειλαν τους εθελοντές στο Κολοράντο και τους είπαν να χρησιμοποιούν μόνο ως πηγή φωτός την ημέρα τον ήλιο και την νύχτα τη φωτιά που άναβαν. Το αποτέλεσμα ήταν να επανέλθουν τα βιολογικά ¨ρολόγια¨ δύο ώρες νωρίτερα, στη σωστή βιολογική κατάσταση, από ότι ήταν οι άνθρωποι εκτεθειμένοι σε τεχνητό φως.

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]