Στις 27 Ιανουαρίου η δημοπράτηση

 

           Δημοσιεύθηκε και επίσημα η προκήρυξη της δημοπράτησης ολοκλήρωσης του πρώτου τμήματος της Δυτικής Ολυμπίας Οδού Πάτρα-Πύργος. Το έργο θα ξεκινά από τον Κόμβο Μιντιλογλίου (πέρας της Ευρείας Παράκαμψης Πάτρας) και θα τερματίζει στον Κόμβο Εισόδου Πύργου. Τα στοιχεία της δημοπράτησης που σας δίνει σήμερα το ypodomes.com είναι διαφωτιστικά. Η ημέρα δημοπράτησης του έργου είναι στις 27 Ιανουαρίου 2015. Το πιο σημαντικό στοιχείο της δημοπράτησης είναι ο απαιτούμενος χρόνος για την ολοκλήρωση του έργου που ορίστηκε σε 36 μήνες. Ουσιαστικά το έργο αν ξεκινήσει μέσα στο 2015, στην καλύτερη περίπτωση θα ολοκληρωθεί στα μέσα του 2018 και όχι μέσα στο 2016 που γνωρίζαμε μέχρι πρόσφατα.

          Το κόστος του έργου είναι 443 εκ.ευρώ (ποσό που περιλαμβάνει και ΦΠΑ). Το μήκος του έργου είναι 75 χιλιόμετρα. Στο έργο θα πρέπει να προστεθούν περίπου 30 εκ.ευρώ για απαλλοτριώσεις και αρχαιολογικές έρευνες.
Το έργο αναμένεται να δημιουργήσει 1.500 θέσεις εργασίας τα επόμενα δύο χρόνια.

           Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου θα περιλαμβάνει 2 λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και λωρίδες Έκτακτης Ανάγκης (Λ.Ε.Α.), 7 ανισόπεδους κόμβους, 2 Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών, πλήρες παράπλευρο και κάθετο (με ανισόπεδες διαβάσεις) δίκτυο, συνδετήριες οδούς, καθώς και έργα για την βελτίωση της σύνδεσης του αυτοκινητοδρόμου με σημαντικά κέντρα οικονομικής σημασίας (Αρχαία Ολυμπία, Λιμάνι Κυλλήνης, Αεροδρόμιο Αράξου και Βιομηχανική Περιοχή Πάτρας). Στο τμήμα Πάτρα -Πύργος έχει ήδη συντελεσθεί το σύνολο των απαιτουμένων απαλλοτριώσεων για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου και εντός του έτους θα συντελεστούν και οι υπολειπόμενες απαλλοτριώσεις, που αφορούν το παράπλευρο δίκτυο.

 

Protinews.gr

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]