Ολοκληρώνεται η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαστούνης

 

         Στην τελική ευθεία βρίσκεται η ολοκλήρωση της κατασκευής της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Γαστούνης, αφού είναι θέμα ημερών η ολοκλήρωση της ανάπλασης του εξωτερικού χώρου και η παράδοση του έργου. Πρόκειται για ένα έργο η κατασκευή του οποίου ξεκίνησε τον προηγούμενο Ιούνιο και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα - Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι» και έχει προϋπολογισμό 1.390.000 ευρώ. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Γαστούνης θα έχει συνολική επιφάνεια δόμησης434 τετραγωνικά μέτρακαι το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, ενώ το διώροφο κτίριο έχει κατασκευαστεί με βάση όλες τις προδιαγραφές που προβλέπονται για τις σύγχρονες βιβλιοθήκες.

          Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός των προθεσμιών και των χρονοδιαγραμμάτων που είχαν εξ αρχής οριστεί, ενώ όπως είχε αναφέρει και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας κατά την έγκριση των τευχών δημοπράτησης το συγκεκριμένο έργο αποτελεί χαρακτηριστική περίπτωση γρήγορης ωρίμανσης έργου του ΕΣΠΑ. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη της Γαστούνης θα εξυπηρετήσει τους πολίτες όλου του Δήμου Πηνειού και θα αποτελεί ουσιαστικά μια σύγχρονη υποδομή που θα συμβάλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής ικανοποιώντας ουσιαστικά και το σκοπό των Αδελφών Παππά που παραχώρησαν το οικόπεδο για αυτό τον σκοπό.

 

Protinews.gr

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]