Λογοτεχνική διάκριση για το «γράμμα δίχως γραμματόσημο»

 

                Μία ακόμα  διάκριση έρχεται να προσθέσει στο 3ο Γενικό Λύκειο Πύργου –PierredeCoubertin, από την μαθήτρια της Β’ τάξης Ελένη Μητροπούλου η οποία κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας με το δοκίμιο της που είχε ως τίτλο «Γράμμα δίχως γραμματόσημο».

                Πρόκειται για μία διάκριση την οποία όπως επισήμανε μιλώντας στην «Πρώτη» δεν περίμενε, ωστόσο την γεμίζει χαρά και ελπίδες για το μέλλον. Όπως τόνισε η Ε. Μητροπούλου μπορεί να προσανατολίζεται στο να σπουδάσει στη Νομική ή Ψυχολογία, ωστόσο πάντα της άρεσε να εκφράζεται μέσα από τον γραπτό λόγο «Δεν έγραψα με σκοπό να κερδίσω και να διακριθώ αλλά είναι κάτι το οποίο μου αρέσει να κάνω. Ήθελα να έχω μία διαφορετική εμπειρία τώρα που έχω περισσότερο χρόνο καθώς του χρόνου τον χρόνο μου θα τον αφιερώνω στο διάβασμα. Με τον γραπτό λόγο εκφράζομαι καλύτερα και μου αρέσει να γράφω. Ο τίτλος του λογοτεχνικού κειμένου ήταν «γράμμα δίχως γραμματόσημο» και είναι από ένα ερέθισμα το οποίο ήρθε. Δεν το είχα στο μυαλό μου από πριν αλλά είναι μία ιδέα η οποία αναπτύχθηκε τυχαία».

                Η Ελένη Μητροπούλου σχεδιάζει εδώ και καιρό –πριν την διάκριση της- να συμμετέχει και σε έναν ακόμα διαγωνισμό λογοτεχνίας, ωστόσο θεωρεί ότι θα κρατήσει την ροπή της προς την λογοτεχνία ως ένα χόμπι καθώς δεν σκοπεύει να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτό.

                Την ικανοποίηση του για την νέα διάκριση μαθήτριας του 3ου Γενικού Λυκείου Πύργου PierredeCoubertin, εξέφρασε και ο διευθυντής του σχολείου Παναγιώτης Παρράς ο οποίος τόνισε ότι στόχος είναι να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις προκειμένου οι μαθητές να σκέφτονται, να προβληματίζονται και να δημιουργούν «Εάν εμείς φροντίσουμε να δώσουμε στα παιδία μία διέξοδο με ορθό τρόπο, τότε το οδηγούμε τα παιδιά να εκφραστούν μέσω δημιουργικών δραστηριοτήτων. Στο σχολείο μας ανθούν όλα τα αθλήματα, όπως βόλεϊ, μπάσκετ, ποδόσφαιρο κ.τ.λ. ενώ υπάρχουν και ιδιαίτερα σημαντικές διακρίσεις όπως στην ζωγραφική και τώρα στην λογοτεχνία χωρίς οι μαθητές μας να υστερούν κατά στα μαθήματα τους ούτε κατά το ελάχιστο».

 

 

www.protinews.gr

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]