Η τουριστική ανάδειξη είναι ο στόχος!

 

            Στην οργάνωση του τουριστικού τομέα μέσω τριών έργων που θα βοηθήσουν σημαντικά προς αυτή την κατεύθυνση προχωρά ο Δήμος Ανδραβίδας- Κυλλήνης μέσω χρηματοδότησης που έχει εξασφαλιστεί από το πρόγραμμα Leader. Μιλώντας στην «ΠΡΩΤΗ» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Μίγκος εξήγησε ότι μέσω της δημιουργίας γραφείου τουριστικής πληροφόρησης, της τυπογραφικής ανατύπωσης χαρτών, του διαδικτυακού οδηγού καθώς και της ανάδειξης των αξιοθέατων και μνημείων όλων των δημοτικών διαμερισμάτων και γενικότερα του Δήμου ο επισκέπτης θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για κάθε λεπτομέρεια αλλά και για όσα μπορεί να δει στην περιοχή. 

            Τα τρία έργα έχουν προϋπολογισμό που φθάνει τις 58.000 ευρώ περίπου και αυτή τη στιγμή γίνονται κάποιες διορθώσεις από την Τεχνική Υπηρεσία σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ολυμπίας προκειμένου άμεσα να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός και να προχωρήσουν τα έργα. Όπως ανέφερε ο κ. Μίγκος : «Είναι σημαντικό ότι ο Δήμος δεν επιβαρύνεται για αυτά τα προγράμματα οργάνωσης του τομέα του τουρισμού που είναι ένας από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης της περιοχής μας που θα βοηθήσει και τους επαγγελματίες του κλάδου για αυτό και θα ζητήσουμε και τη βοήθεια της Ένωσης Ξενοδόχων Πεδινής Ηλείας προκείμενου να μας παρέχουν την τεχνογνωσία τους για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα».

Γραφείο τουριστικής Πληροφόρησης

            Το γραφείο της τουριστικής πληροφόρησης θα δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να ενημερώνονται για τα αξιοθέατα αλλά και τους επισκέψιμους χώρους του Δήμου, ενώ θα μπορούν να πάρουν όποια πληροφορία θέλουν με την περιήγησή τους μέσω ηλεκτρονικών χαρτών, τους οποίους θα μπορούν να «κατεβάζουν» στα κινητά τους τηλέφωνα. Το πιο πιθανό είναι το γραφείο να λειτουργήσει στην Κυλλήνη, καθώς αποτελεί το κέντρο της τουριστικής κίνησης του Δήμου.

Ανάδειξη αξιοθέατων και μνημείων

            Στο μεταξύ το δεύτερο έργο που προγραμματίζεται αφορά στην ανάδειξη των αξιοθέατων και των μνημείων όλου του Δήμου μέσω χαρτογραφικής απεικόνισης και προβολής σε πληροφοριακές πινακίδες. Αναμένεται να γίνει χαρτογράφηση των οικισμών και καταγραφή κάθε πληροφορίας που αναβαθμίζει τα Τοπικά διαμερίσματα και προσανατολίζει τον επισκέπτη στο τι μπορεί να δει σε κάθε περιοχή. Παράλληλα θα δημιουργηθεί ένας χάρτης που θα προβάλει τα τοπικά χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικού, πολιτιστικού και ιστορικού ενδιαφέροντος κάθε περιοχής. Πιο αναλυτικά θα γίνεται αναφορά σε αρχαιολογικούς χώρους και ευρήματα, στα οικοσυστήματα της περιοχής, σε περιηγητικές διαδρομές περιμετρικά της Λίμνης Κοτυχίου και του Δάσους Στροφυλιάς, στο οδικό δίκτυο αλλά και σε μνημεία της φύσης.

Ανατύπωση χαρτών και διαδικτυακός οδηγός

            Τέλος προβλέπεται η παραγωγή θεματικών χαρτών όπως περιβαλλοντικός, εναλλακτικού τουρισμού αλλά και χάρτες σε μορφή τσέπης, καθώς και η δημιουργία διαδικτυακού οδηγού που θα δίνει τη δυνατότητα παροχής πληροφοριών στους πολίτες, στους επισκέπτες και σε άλλους φορείς της δημόσιας διοίκησης.

 

Protinews.gr

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]