Η Ισπανία βγαίνει από την κρίση χάρη στο ελαιόλαδο

 

              Σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού ιστότοπου Quartz.com, που επικαλείται στοιχεία δημοσιευμένα από το ισπανικό υπουργείο Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας, η Ισπανία κατάφερε να μειώσει στο μισό το έλλειμμα των εμπορικών συναλλαγών της, χάρη στην αύξηση ρεκόρ των εξαγωγών και στην πτώση των εισαγωγών: συνολικά, μέσα στο 2013, οι εξαγωγές της αυξήθηκαν κατά 5,2%.

            Πρόκειται για μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρώπη, καθώς, για παράδειγμα, η Μεγάλη Βρετανία  είχε 1% αύξηση των εξαγωγών της, Γερμανία και Ιταλία είδαν τις δικές τους εξαγωγές να τελματώνουν ενώ η Γαλλία σημείωσε αρνητικό ρεκόρ -1,6%.
 
 
            Η επιτυχία της Ισπανίας έγκειται στο ότι  προωθεί την ανάπτυξη, εκμεταλλευόμενη τα αγαθά τα οποία διαθέτει σε αφθονία, με πρώτο απ' όλα το ελαιόλαδό της, το οποίο πωλεί όχι μόνο σε άλλες χώρες της Ε.Ε ( +14% στη Μεγάλη Βρετανία ) αλλά και στις αναδυόμενες οικονομίες της Αφρικής, της Μέσης Ανατολής και της Λατινικής Αμερικής.

 

 

Πηγή Quartz.com

 

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]