η Αρχαία Ολυμπία στο Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα

 

             Ο Αρχαιολογικός Χώρος Αρχαίας Ολυμπίας είναι ο μοναδικός της Ηλείας που έχει ενταχθεί στο Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα αναβάθμισης 33 μουσείων και αρχαιολογικών χώρων που υλοποιεί το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού μια ξεχωριστή ημέρα. «Με πολλή προσπάθεια, με σωστό συντονισμό ξεκινάμε το Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα αναβάθμισης των 33 μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων μέγιστης επισκεψιμότητας», είπε ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος απευθυνόμενος προς τα προεδρεία και προς εκπροσώπους των Eμπορικών Eπιμελητηρίων και της Τουριστικής επιχειρηματικότητας σε ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες στο Μουσείο της Ακρόπολης.

             Ο υπουργός συνέχισε λέγοντας: «Το Πρόγραμμα αυτό δεν αφορά μόνο στη διεύρυνση του ωραρίου από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, επί επτά ημέρες την εβδομάδα, από 1ης Απριλίου έως 31ης Οκτωβρίου, στα εν λόγω μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους. Στην αναμόρφωση και επέκταση των πωλητηρίων και την επιλογή και προβολή των κατάλληλων πωλητέων ειδών. Στη βελτίωση της πρόσβασης των επισκεπτών. Στην αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Στην καλύτερη λειτουργία των εκδοτηρίων και των ακυρωτικών μηχανημάτων. Στην επέκταση και αναμόρφωση των αναψυκτηρίων. Στην εφαρμογή νέου πολιτιστικού μάρκετινγκ. Στη συνεργασία με την τουριστική επιχειρηματικότητα, αλλά και με τον εμπορικό κόσμο και με κάθε άλλο κρίκο της αλυσίδας που συνδέει την πολιτιστική μας κληρονομιά με τη σημερινή Ελληνική κοινωνία, την εθνική μας ταυτότητα με τη σύγχρονη ανάπτυξη. Το ονομάζουμε Εθνικό Πιλοτικό Πρόγραμμα διότι σηματοδοτεί μια εθνική υπόθεση, ένα στοίχημα που μας αφορά όλους».

 

Από εφημερίδα Πρώτη

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]