Έξι Ολυμπιονίκες έρχονται στην Αρχαία Ολυμπία

 

 

           «Αξίες Ολυμπιακές! Από την Ολυμπία…προς όλο τον Κόσμο! Ένα μαγικό ταξίδι!»  Αυτός είναι ο τίτλος ενός βιβλίου μοναδικού στην Ελλάδα και αφορά το μάθημα της Ολυμπιακής Παιδείας. Το βιβλίο αυτό θα παρουσιαστεί την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στο δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας στην αίθουσα εκδηλώσεων.

           Ο δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας και οι φορείς της πόλης σε συνεργασία με την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή έχουν ετοιμάσει μία σεμνή και συνάμα ξεχωριστή εκδήλωση για την παρουσίαση του βιβλίου στην οποία θα συμμετάσχουν σημαντικές προσωπικότητες από τον χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και του αθλητισμού καθώς επίσης και μαθητές από σχολεία της ευρύτερης περιοχής.

           Η έκδοση αποτελεί μια εναλλακτική μορφή εκπαίδευσης της ολυμπιακής μας ιστορίας και θα διδαχθεί στο πλαίσιο εφαρμογής του Πανελληνίου Εκπαιδευτικού Προγράμματος: Ολυμπιακή Κληρονομιά. Αναπόσπαστο μέρος της έκδοσης είναι το Εργαστήρι Ολυμπισμού το οποίο αποτελείται από εργασίες και παιχνίδια Ολυμπιακής Ιδέας. Το βιβλίο, παρουσιάζει, με ευχάριστο τρόπο, την ιστορία των πρώτων Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαία Ελλάδα υπό μορφή παραμυθιού. Τον ήρωα του βιβλίου της Ηλείας συγγραφέως και διευθύντριας της ΕΘΝΟΑ Ιλεάνας Κλοκώνη, «Ακάδημο» θα συνοδεύουν 6 Ολυμπιονίκες της χώρας μας και συγκεκριμένα οι τρεις Ολυμπιονίκες της ομάδας του Ανσάμπλ Ειρήνη Αϊνδηλη, Χαρά Καρυάμη και Άννα Πολλάτου, ο Ολυμπιονίκης της ιστιοσανίδας Νίκος Κακλαμανάκης, η Ολυμπιονίκης του άλματος εις ύψος Νίκη Μπακογιάννη και η Ολυμπιονίκης της πάλης Βούλα Ζυγούρη. 

           Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου αναμένεται να υπάρξουν και ανακοινώσεις αναφορικά με την έναρξη λειτουργίας, στην Αρχαία Ολυμπία, του 1ου Εκπαιδευτικού Κέντρου Διδασκαλίας του βιβλίου στο πλαίσιο της εφαρμογής του Πανελλήνιου Εκπαιδευτικού Προγράμματος με τίτλο «Ολυμπιακή Κληρονομιά».

           Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Τάκης Χρυσικάκος ενώ στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν οι παιδικές χορωδίες του Λυκείου Ελληνίδων και του Γυμνασίου Αρχαίας Ολυμπίας. 

           Η Ακαδημία, εφαρμόζει σε όλη την Ελλάδα εκπαιδευτικά προγράμματα Ολυμπιακής Παιδείας με σκοπό να διδάξει στην ελληνική νεολαία τις Ολυμπιακές Αξίες και να διοχετεύσει στα μικρά παιδιά μηνύματα που περιέχει η Ολυμπιακή Παιδεία, φέρνοντάς τα κοντά στον αθλητισμό και τις αρετές που περιέχει.

ileiapost.gr

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]