Εκδήλωση Φιλοτεχνικής

 

         Σας προσκαλούμε όλους στη μεγάλη γιορτή της Φιλοτεχνικής την Παρασκευή 6 Ιουνίου και ώρα 19:30 στο ισόγειο της Παπαχριστοπουλείου βιβλιοθήκης Αμαλιάδας. Ελάτε να γνωριστούμε και να καλωσορίσουμε το καλοκαίρι. Η προσέλευσή σας, χαρά μας!

Οι διοργανωτές:

Εθελοντές Φιλοτεχνικής

Παπαχριστοπούλειος βιβλιοθήκη Αμαλιάδας

 

Τι είναι η Φιλοτεχνική:

Γενική Εκπαίδευση για ενήλικες

Η Φιλοτεχνική διαδίδει διαφορετικά είδη εκπαίδευσης: πολιτιστικά, τεχνικά και καλλιτεχνικά, σε ενήλικες που επιθυμούν να αναπτύξουν την κατάρτισή τους και τη γενική τους παιδεία, σε ένα απολιτίκ πνεύμα προκειμένου να τους βοηθήσει στην προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη αλλά και σε ένα σύνολο αμοιβαίου σεβασμού. Χάρη στην αφιέρωση και στον εθελοντισμό των καθηγητών μας, προσφέρουμε μαθήματα σε ποικίλους τομείς. 

Η Φιλοτεχνική ψάχνει πάντα νέους καθηγητές που να προέρχονται από τον χώρο της εθνικής παιδείας, πανεπιστημιακοί, στελέχη επιχειρήσεων ή από δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ή ακόμη πρόσωπα ικανά που επιθυμούν να μοιραστούν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους. Καθένας από τους εθελοντές καθηγητές μας, όλοι μέλη της Φιλοτεχνικής, είναι ευαισθητοποιημένος στις αξίες της αλληλοβοήθειας και του «μοιράζεσθαι». Αυτές οι δυο αξίες είναι το κίνητρο για την εκκίνηση ανταλλαγής, αυτές δημιουργούν τον ενθουσιασμό και την επιθυμία να μοιράζεται η γνώση τους. Από την πλευρά του καθηγητή αφορά μια εθελοντική κίνηση, προσωπική, μια καθαρή και απλή δωρεά και από την πλευρά του μαθητή, μια επιθυμία ανάπτυξης της σκέψης, να αναπτύξει τις γνώσεις του και να αναπτύξει το κριτικό πνεύμα του.

Όπως σε κάθε είδους διδασκαλίας, αλλά κυρίως σε αυτή που απευθύνεται στους ενήλικες, η άμιλλα είναι δυνατή και ο εμπλουτισμός υπάρχει και στις δυο πλευρές, από τους καθηγητές στους μαθητές και αντίστροφα. Αυτό εξηγεί τον ενθουσιασμό του καθηγητή και την επιθυμία του να συνεχίσει τη διδασκαλία του μετά από μια πρώτη εμπειρία. Η Φιλοτεχνική πρέπει να απαντά στις πολύ διαφορετικές απαιτήσεις των ενδιαφερόμενων μαθητών να ακολουθούν και να καταλαβαίνουν την εξέλιξη του κόσμου και να προσαρμόζονται σε αυτόν.

Οφείλει επίσης να απαντά όσο γίνεται καλύτερα στην αυξανόμενη πολλαπλότητα των αναγκών γενικής κουλτούρας. Τέλος, κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής περιόδου θα υπάρξουν διαλέξεις στις οποίες σας προσκαλούμε να συμμετέχετε. Θα πραγματοποιούνται στο κτήριο της Παπαχριστοπουλείου Βιβλιοθήκης Αμαλιάδας, όπου και εδρεύει η Φιλοτεχνική. Οι διαλέξεις είναι δωρεάν και ανοιχτές σε όλους, μπορείτε να έρχεστε με τους φίλους σας.

Κοινό: Φοιτητές, συνταξιούχοι, άτομα που αναζητούν εργασία, ενήλικες που ψάχνουν για πρόσθετη εκπαίδευση, ενεργοί πολίτες που επιθυμούν να αναπτύξουν το επίπεδο των γενικών τους γνώσεων.

Στόχος μας είναι η εξασφάλιση ότι καθένας μπορεί να ικανοποιήσει την επιθυμία του να μαθαίνει καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του και να αναζητά τη προσωπική του εξέλιξη. 

Τομείς Εκπαίδευσης:
Επιστήμες και πληροφορική
Γενική Παιδεία
Ξένες γλώσσες
Διοίκηση, Οικονομία, Κοινωνικές Επιστήμες
Καλλιτεχνικά μαθήματα (εργαστήρια)
Καλλιτεχνικές και φυσικές δραστηριότητες

 

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]