Δημιουργία ομάδας γευσιγνωσίας επιτραπέζιας ελιάς από το ΤΕΙ Πελοποννήσου

 

            Στην εκπαίδευση και επιλογή των ατόμων που θα συγκροτήσουν την Ομάδα Γευσιγνωσίας Επιτραπέζιας Ελιάς αλλά και στην εκπαίδευση παραγωγών, τυποποιητών και εξαγωγέων στο πεδίο αυτό, αποσκοπεί το τριήμερο σεμινάριο που διοργανώνεται από το Εργαστήριο Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου του ΤΕΙ Πελοποννήσου.

            Το Εργαστήριο και η Ομάδα Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας του ΤΕΙ Πελοποννήσου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, είναι διαπιστευμένο κατά το πρότυπο ISO 17025 από το Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης (αρ. πιστ. 921) και το American Chemists’ Oil Society (www.aocs.org) για την διενέργεια δοκιμών και την έκδοση εκθέσεων γευσιγνωστικής ανάλυσης ελαιολάδων.

           Ένας από τους στόχους του Εργαστηρίου Γευσιγνωσίας Ελαιολάδου Καλαμάτας για το 2014 - 15 είναι να επεκτείνει τις υπηρεσίες του στη γευσιγνωσία επιτραπέζιας ελιάς.

            Μετά τη συμμετοχή του Επικεφαλής Ομάδας, Δρ. Βασίλη Δημόπουλου, και της Υπεύθυνης Ποιότητας και Επικοινωνίας, κ. Άννας Μηλιώνη, στο πρόγραμμα εκπαίδευσης "2nd International Course for Leaders of Table Olive Tasting Panels" στην έδρα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου στη Μαδρίτη τον Ιούνιο 2014, το Εργαστήριο υλοποιεί το πρόγραμμα "Developing a Table Olive Taste Panel in Kalamata" (Δημιουργία Ομάδας Γευσιγνωσίας Επιτραπέζιας Ελιάς), εγκεκριμένου και συγχρηματοδοτούμενου από το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιολάδου. 

Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού διοργανώνεται το παραπάνω αναφερόμενο σεμινάριο στο οποίο θα διδάξουν τα μέλη της Ομάδας Εργασίας του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου:
Dr. Barbara Lanza
Ricercatore III livello
Consiglio per la Ricerca e la sperimentazione in Agricoltura
CRA-OLI Centro di ricerca per l'olivicoltura e l'industria olearia
Sede di Città S.Angelo Ιταλία

Δρ. Ευστάθιος Πανάγου
Επίκουρος Καθηγητής
Εργαστήριο Μικροβιολογίας & Βιοτεχνολογίας Τροφίμων
Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

 

Agronews.gr

 

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]