Αρχαία Ολυμπία

 info : Η Ολυμπία απέχει 23 χιλ. από τον Πύργο και έχει 1.415 κατοίκους

 

         Η Ολυμπία είναι η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων και της ιερής φλόγας που ανάβει κάθε τέσσερα χρόνια για την τέλεση τους. Η Ολυμπία είναι η κοιτίδα του πολιτισμού και την επισκέπτονται κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Ο επισκέπτης καθώς περπατά στην πόλη θα συναντήσει πολλά αρχαιολογικά ευρήματα όπως τον ναό του Διός που χτίστηκε το 456 πΧ., όπως το Ηραίο τον ναό της Ήρας όπου εκεί βρέθηκε ο Ερμής του Πραξιτέλη. Θα συναντήσει επίσης το Νυμφαίο το υδραγωγείο που αφιέρωσε ο Ηρώδης ο Αττικός, το Πρυτανείο που ήταν η έδρα των αξιωματούχων του ιερού, θα δει ακόμα το Φιλιππείο το κομψότερο κυκλικό οικοδόμημα που αφιέρωσε ο Φίλιππος  Β’ ο πατέρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου και φυσικά το αρχαίο στάδιο στο οποίο πραγματοποιούνταν οι αγώνες στην αρχαιότητα

 

        Το παλαιό αρχαιολογικό μουσείο χτίστηκε το 1888 και πρόκειται για το πρώτο μουσείου που κατασκευάστηκε σε επαρχία της Ελλάδας. Στο σημερινό νέο αρχαιολογικό μουσείο βρίσκονται μερικά από τα πιο σπουδαία έργα τέχνης που έχουν βρεθεί. Η Νίκη του Παιωνίου, ο Ερμής του Πραξιτέλη και τα αετώματα του ναού του Διός. Η επίσκεψη στην Ολυμπία μπορεί να συνοδευτεί και με διαμονή καθώς υπάρχουν πολλά και εξαιρετικά ξενοδοχεία αλλά και καφέ όπου μπορεί ο επισκέπτης να πιεί το ρόφημά του με θέα την ιστορία.

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]