"Αισθάνομαι συγκινημένος, είναι ιδιαίτερα ευτυχής η δυνατότητα, που μου δίνεται να συμμετέχω σε μια σημαντική εικαστική έκθεση!"

 
 
Με "Ένδυμα Περιπάτου", εικαστικοί μεταφράζουν στίχους του Μένη Καλαντζόπουλου

                     Στις 24 Απριλίου και ώρα 20.00 εγκαινιάζεται στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου Ηλείας η εικαστική ομαδική έκθεση 'Ένδυμα Περιπάτου", η οποία βασίζεται στην ανέκδοτη ποιητική συλλογή του Πύργιου Λόγιου Μένη Καλαντζόπουλου. 
Η ιδέα της παρουσίασης ανήκει στην κα Εβίτα Κανέλλου Δουφεξή, με την υποστήριξη της οικογένειας Δουφεξή, για τα χρόνια φιλίας και συμπόρευσης στον κοινό τόπο καταγωγής του, τον Πύργο Ηλείας και για τα 13 χρόνια απουσίας του. 
 
                    Η επιμέλεια της έκθεσης ανήκει στην Ιστορικό Τέχνης κα Αννίτα Πατσουράκη. Επιλεγμένοι στίχοι της ανέκδοτης ποιητικής συλλογής συνοδεύουν εικαστικά έργα, ζωγραφικής και γλυπτικής, τα οποία μεταφράζουν σε εικόνα τον εύστοχο στίχο και την πνευματική οξυδέρκεια του ποιητή. 
 
                    Στην έκθεση θα παρουσιαστούν τιμής ένεκεν έργα των Δανιήλ και Γιάννη Τσαρούχη.
        Οι εικαστικοί καλλιτέχνες που συμμετέχουν είναι: 
 Άγγελος, Αδριανός, Στάθης Βατανίδης, Εριέττα Βορδώνη, Δημοσθένης Δαββέτας, Πέτρος Ζουμπουλάκης, Εβίτα Κανέλλου-Δουφεξή, Αγγέλικα Κοροβέση, Δημήτρης Κοροβέσης, Μαρία Κτιστοπούλου, Νίκος Μουρίκης, Ρούλη Μπούα, Στέλιος Παναγιωτόπουλος, Θόδωρος Παπαγιάννης, Σύνη Παπαγιάννη , Μανώλης Πεταλάς, Βαγγέλης Ρήνας, Χρήστος Σαρακατσιάνος, Νινέτα Σμυρλή, Κώστας Σπυριούνης, Θωμάς Τουρναβίτης, Νίκος Φλώρος, Αριστείδης Χρυσανθόπουλος.
 
                    Με αφορμή τη συμμετοχή του στην έκθεση, ο Ηλείος, με καταγωγή από την Αμαλιάδα, εικαστικός Αριστείδης Χρυσανθόπουλος, ο οποίος επιστρέφει, τέσσερα χρόνια μετά από την επιτυχημένη έκθεση "σιωπές" στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, δηλώνει: 
 
   "Είναι ιδιαίτερα ευτυχής η δυνατότητα, που μου δίνεται να συμμετέχω μαζί με άλλους 22 σημαντικούς εικαστικούς σε μια σημαντική εικαστική έκθεση και αισθάνομαι συγκινημένος, που έργα μου θα εκτεθούν ανάμεσα και σε έργα των Δανιήλ και Γιάννη Τσαρούχη, τα οποία θα παρουσιαστούν τιμής ένεκεν. Θέλω να ευχαριστήσω την Ιστορικό Τέχνης κα Αννίτα Πατσουράκη, που επιμελείται την έκθεση και την εικαστικό κα Εβίτα Κανέλλου - Δουφεξή, στην οποία ανήκει και η ιδέα της παρουσίασης της έκθεσης, για την ευκαιρία, που μου δίνεται σε έργα μου να αποτελέσουν αποτύπωση εικόνων ποιητικού λόγου. Μια ακόμη κινητήριος δύναμη για τη συμμετοχή μου ήταν και το γεγονός ότι επιστρέφω 4 χρόνια μετά την έκθεση "σιωπές" σε ένα γνώριμο χώρο, όπως είναι το Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου. Ευελπιστώ η ανταπόκριση του κοινού να είναι θερμή, και τα έργα όλων μας, συμπορευόμενα με τον ποιητικό λόγο του κου Καλαντζόπουλου να ικανοποιήσουν τις αισθήσεις των ανθρώπων, που θα μας τιμήσουν με την παρουσία τους."
Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]