Αισιοδοξούν οι ξενοδόχοι για τη νέα σεζόν

 

                Αισιόδοξοι σε ότι αφορά τη νέα τουριστική περίοδο που πλησιάζει εμφανίζονται ξενοδόχοι της τουριστικής ζώνης του Hλειακού κάμπου, ενώ την ίδια στιγμή καυτηριάζουν το ζήτημα των ελλιπών υποδομών, αφού όπως τονίζουν το κράτος δεν υποστηρίζει τον ελεύθερο επαγγελματία σε πανελλαδικό επίπεδο και ακόμη και σε τοπικό όπως ανέφεραν εάν δεν αναληφθεί ιδιωτική πρωτοβουλία δε γίνεται τίποτα.

                Τα γεγονότα στην Ουκρανία δεν αναμένεται να επηρεάσουν την τουριστική κίνηση στη συγκεκριμένη περιοχή του Νομού αφού ήταν πολύ μικρό το ποσοστό που επέλεγε τη συγκεκριμένη ζώνη για διακοπές, δε συμβαίνει ωστόσο το ίδιο με την αγορά της Ρωσίας για την οποία η κατάσταση αναμένεται να ξεκαθαρίσει μετά τις 20 Μαρτίου όπου μετά από μία τουριστική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στη Μόσχα οπότε και θα προκύψουν με στατιστικά πλέον στοιχεία οι αφίξεις Ρώσων τουριστών στη χώρα μας. 

                Το ζήτημα όμως που απασχολεί ξενοδόχους που συνεργάζονται με την αγορά της Ρωσίας όπως ο Πάνος Σούλης είναι αυτό της υποτίμησης του ρωσικού νομίσματος έναντι του ευρώ, γεγονός που θα αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα επιλογής της χώρας μας. Όπως ανέφερε ο κ. Σούλης : «Πέρσι σα γραφείο διακίνησα 5200 άτομα τελειώνοντας η περσινή σεζόν τα μηνύματα τα οποία είχα ήταν ότι το 2014 θα είχαμε τουλάχιστον 11.000, όμως πλέον έχουν αλλάξει τα δεδομένα, όχι όμως σε ότι αφορά την κατάσταση της Ουκρανίας αλλά το γεγονός ότι έχει υποτιμηθεί το ρούβλι έναντι του ευρώ και θα χαθούν χρήματα. Όταν από πέρσι μέχρι φέτος έχει υποτιμηθεί το ρούβλι 25% αυτό αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα να επιλέξουν τη χώρα μας».

                Αισιόδοξος εμφανίστηκε από την πλευρά του ο ξενοδόχος Φώτης Μπακογιάννης τονίζοντας ότι η περιοχή χωλαίνει σε ζητήματα υποδομών που τώρα πια ρυθμίζονται μόνο από ιδιωτική πρωτοβουλία. Όπως τόνισε ο κ. Μπακογιάννης: «Είμαστε αισιόδοξοι για την τουριστική σεζόν που πλησιάζει ότι η κίνηση θα κυμανθεί τουλάχιστον στα περσινά επίπεδα που ήταν ικανοποιητικά. Σε ότι αφορά το ζήτημα των υποδομών έχουν μείνει πίσω και έχω να πω ότι όλα πλέον είναι ζήτημα ιδιωτικής πρωτοβουλίας, αφού ακόμη και το θέμα της καθαριότητας το έχει αναλάβει ο Σύλλογος Ξενοδόχων».

 

 

Από εφημερίδα Πρώτη

Share: 

Follow Ilia

Το Follow Ilia  δημιουργήθηκε στα τέλη του 2013. 

Σκοπός της διαδικτυακής αυτής σελίδας είναι η ανάδειξη του νομού Ηλείας συνολικά.

Η Ηλεία, με την ιστορία των χιλιάδων χρόνων σε συνδυασμό με τις ομορφιές της, αποτελεί εδώ και χρόνια αγαπημένο τουριστικό προορισμό.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Στείλτε μας φωτογραφίες και την ιστορία του τόπου σας σε όποια περιοχή της Ηλείας και αν βρίσκεστε.

Εμείς με τη βοήθειά σας θα αναδείξουμε την περιοχή σας στο Followilia ώστε όλοι να δουν τις ομορφιές της.

Φωτογραφίες και κείμενο θα στέλνεται στο mail [email protected]